Luni seara, Ministerul Finanțelor a publicat un proiect de OUG care urmează să fie adoptată de Guvern. Aceasta prevede mai multe măsuri fiscal-bugetare, printre care plafonarea veniturilor bugetarilor, menținerea punctului de amendă la valoarea de 145 de lei și amânarea până în 2022 a pensiilor speciale ale primarilor.

„Neadoptarea acestor măsuri ar genera un impact suplimentar asupra deficitului bugetului general consolidat de 1,55% din produsul intern brut în anul 2021, afectând sustenabilitatea finanțelor publice”, se arată în nota de fundamentare a Ordonanței de Urgență, citat de DIGI24.

Potrivit proiectului pus în transparență decizională pe pagina de internet a ministerului de Finanțe, în 2021 vor fi plafonate indemnizațiile, sporurile, primele sau alte compensații, indemnizațiile de hrană, precum și indemnizațiile de merit, la valoarea din decembrie 2020.

Ordonanța de Urgență plafonează și pensiile parlamentarilor, ale magistraților, cele militare, ale funcționarilor parlamentari sau de la Curtea de Conturi, precum și cele ale personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă, pensii care nu vor fi indexate cu rata inflației, anunță REALITATEA. De asemenea, Guvernul a decis să acorde vouchere de vacanță, în cuantum de 1.450 lei, până la data de 31 decembrie 2021.
 
Premierul Florin Cîțu a anunțat, după ședința de guvern de luni, că salariul minim va fi majorat de la 1 ianuarie și că în 2021 ținta guvernului este să se încadreze într-un deficit bugetar de 7%, amintește UNIVERSUL.

Pe de altă parte, Guvernul are de gând să majoreze alocațiile cu 10 la sută de la 1 ianuarie și cu alte zece procente din luna august, iar punctul de pensie va crește cu 8 la sută, dar din luna septembrie, au declarat surse politice pentru G4MEDIA.

În ceea ce-i privește pe profesori, majorarea de salarii promisă va fi și ea amânată, probabil până în decembrie 2021, susține ANTENA3. Premierul Florin Cîțu a anunțat, luni, după ședința de guvern, că se lucrează la o soluție prin care anumite categorii ale populației, afectate de pandemie, vor putea să-și amâne în continuare plata ratelor la bănci. Surse politice au declarat că această facilitate va fi acordată în special angajaților din domeniul HoReCa.

De altfel, guvernul urmează să aprobe o schemă de sprijin pentru industria HoReCa, după cum a anunțat premierul Florin Cîțu într-o declarație de presă susținută luni la Palatul Victoria. Reprezentanții acestui sector vor fi scutiți de plata impozitului specific până în martie 2021, anunță HOTNEWS.

Bugetul României pe 2021 va fi construit cu un deficit de 7% din PIB, iar guvernul are în vedere o consolidare fiscală. „Pentru bugetul de anul viitor rămânem la ceea ce am spus şi până acum: suntem adepţii unei consolidări fiscale, ceea ce înseamnă că vom construi un buget cu care vom veni în Parlamentul României cu un deficit bugetar în jur de 7% din PIB, ceea ce arată, pe de o parte, angajamentul nostru ferm pentru consolidarea fiscală şi, în acelaşi timp, este un deficit bugetar care, în contextul economic actual, nu pune o frână economiei”, a spus, citat de DIGI24, Florin Cîţu la finalul şedinţei de guvern.


Comentarii

Lute Dovada cea mai clara ce inseamna sa fii idiot,sa nu ai habar de valoarea banului ,mai ales cand ai fost si un debil mintal ministru de finante si ai promis inainte de alegeri lucruri care stiai ca nu pot fi realizate.De ceva taieri de pensii speciale si salarii necuvenit de mari in unele agentii si ministere nimic.Jalnic guvern ,jalnic prim ministru ,jalnic presedinte ,jalnica tara!!!

13 ianuarie 2021 20:01

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.