Premierul Florin Cîţu a avut o scurtă declaraţie ulerioară şedinţei de Guvern de luni după-amiază în care a anunţat principalele măsuri ce au fost adoptate.

Principalele declaraţii: „Am găsit soluţia prin care vom putea prelungi măsura de amânare a ratelor la bănci pentru anumite categorii (premierul nu le-a menţionat în scurta sa declaraţie). „Am găsit o soluţie prin care vom putea să prelungim pentru anumite categorii această facilitate. Sper că în zilele următoare să avem detaliile. Vom veni şi cu această ordonanţă public. Ne apropiem de o soluţie care să permită celor afectaţi să beneficieze în continuare de această facilitate. Detaliile le vom prezenţa zilele următoare”, a afirmat premierul.

Se prelungesc măsurile proactive până la finalul lunii iunie. „Trebuie să clarificăm pentru bugetul de anul viitor ce măsuri rămân şi cum se vor prelungi. Pentru bugetul pentru anul viitor rămânem la ceea ce am spus şi până acum: adepţii unei consolidări fiscale, ceea ce înseamnă că vom construi un buget cu care vom veni în Parlamentul României cu un deficit în jur de 7% din PIB, ceea ce arată pe de o parte angajamentul nostru ferm pentru consolidare fiscală, în acelaşi tmp este un deficit bugetar care în contextul economic actual nu pune o frână economiei”, a declarat premierul după şedinţa de Guvern.

Integral pe AdevărulComentarii

Ce ai spune sa te inghetam noi pe tine?

15 ianuarie 2021 20:22

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.