În contextul daunelor pe care noul coronavirus le-a produs în industria turismului, premierul României anunță că Executivul va acorda sprijin financiar pentru HoReCa.

Industria turismului a fost profund afectată de noul coronavirus, iar soarta unor afaceri atârnă de un fir de ață, multe dintre acestea fiind la un pas de a fi închise. Având în vedere situația extrem de delicată cu care se confruntă industria HoReCa, premierul Florin Cîțu a declarat că Executivul va lua o măsură prin care reprezentanții din această industrie să fie scutiți de plata impozitului specific în primele trei luni ale anului 2021

„Va fi aprobată schema de ajutor de stat pentru acordarea de sprijin financiar pentru Horeca. Știți deja că schema are un buget de 500 de milioane de euro”, a spus Cîțu. Referitor la măsurile prin care se dorește susținerea turismului la nivel național, premierul Florin Cîțu a ținut să precizeze că voucherele de vacanță vor fi acordate și anul următor, valoarea lor rămând cea de 1450 de lei.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.