Ministrul Energiei cere Consiliului Concurenței să verifice noile prețuri impuse de furnizorii de energie electrică pentru românii care nu-și schimbă contractul de la 1 ianuarie.

Virgil Popescu a declarat, la Digi FM, că furnizorii mari de energie majorează abuziv prețurile odată cu liberalizarea pieței. E vorba de așa-numitul „serviciu universal”. Concret, românii care nu semnează un contract cu un furnizor de anul viitor, rămân în acest serviciu universal și vor plăti facturi mai mari chiar și cu 25%.

"De la 1 ianuarie, toți clienții din piața reglementată trec automat în piața serviciului universal. După părerea mea, furnizorii au abuzat de acest lucru și au impus un preț în serviciul universal mai mare decât cel din piața concurențială. Vorbim de prețuri mai mari și cu 25%. Acest preț al serviciului universal nu va rămâne așa, am discutat cu președintele Consiliului Concurenței și voi solicita în scris să verifice cum au fost făcute aceste prețuri, care mi se par a fi artificial mărite. Poate sunt oameni mai conservatori, nu vor să se mute acum, iar aceasta nu este o practică concurențială corectă", a spus Popescu.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.