Un număr suficient de vaccinuri a fost contractat de Comisia Europeană, pentru a ajunge pentru toți locuitorii țărilor membre. De fapt, e mai mult decât necesar, pentru că la un calcul simplu, revine o cantitate de minimum 4 doze pe cap de locuitor.

Datele publice oferite de Comisia Europeană arată numărul de doze de vaccin negociate cu principalii producători, care însă nu sunt livrate o dată, ci în tranșe, în funcție de nevoi. Unele tipuri de vaccin nici nu au ajuns însă, pentru că producătorul nu a primit deocamdată autorizație în Europa. Contractele sunt însă ferme, dă asigurări Comisia Europeană, dar rămân confidențiale, pentru a proteja investițiile și secretele comerciale ale companiilor farmaceutice.

Per total, la 450 de milioane de locuitori în Europa, ar reveni cel puțin patru doze pentru fiecare locuitor, (4,45, n.r. )la o cantitate asigurată de 2 miliarde de doze de vaccin (de la toți producătorii).

Integral pe ProTVComentarii

Mihai Niculescu din cele 4 doze pe cap de EURO-vita furajata eu mi-am tras deja vreo 50 de buc., pe care mi-am propus sa le injectez lu`mama (intravaginal, pe post de dilatator) ca în caz de ceva sa ma bag la adapost cât ai zice peste!

3 ianuarie 2021 10:04

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.