Introducerea clasei pregătitoare în ciclul primar, din toamnă, este o idee năstruşnică, forţată şi nefinanţată, care, în şcolile cu clase I-XII, va aduce la un loc copii de cinci ani şi tineri de 18, motiv pentru care, după primul semestru, va fi făcută o evaluare, a declarat Ecaterina Andronescu, scrie Mediafax.


Potrivit ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, clasa pregătitoare nu a fost pregătită deloc, deşi o astfel de măsură, care schimbă sistemul, trebuie luată după un studiu de impact.

"Cum vor reacţiona împreună copii de cinci ani cu cei de a XII-a? Trebuie să facem o evaluare după primul semestru", a spus, joi, Andronescu.

În acelaşi context, ministrul Educaţiei a spus că va trebui analizat în ce măsură se vor integra copii foarte mici, din clasa pregătitoare, alături de unii mult mai mari decât ei ca vârstă şi care vor fi efectele acestei integrări.

Andronescu a subliniat că va fi evaluată şi pregătirea cadrelor didactice de la clasele pregătitoare, adăugând că a constatat, cu satisfacţie, că aceasta a început deja în judeţul Bistriţa Năsăud.

Pentru clasa pregătitoare, care va fi introdusă în premieră, din toamnă, în ciclul primar, a fost achiziţionat mobilierul şi urmează să fie făcute licitaţiile pentru materialele didactice, potrivit oficialilor ministerului.

Ministrul Educaţiei a mai spus că, pentru copii din clasele pregătitoare, va fi nevoie să fie amenajate grupuri sanitare separate.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.