Vremea se schimbă radical în toată ţara. Ploi puternice cuprind regiunile sudice, după care se extind în majoritatea regiunilor. Un val de aer rece aduce temperaturi scăzute şi polei.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vineri, 8 ianuarie, vremea se va răci faţă de ziua precedentă, mai accentuat în regiunile sudice. Vor fi înnorări şi se vor semnala precipitaţii, ziua în jumătatea sudică a ţării, iar în doua parte a intervalului, în extindere şi în restul teritoriului. Vor predomina ploile, iar spre seară şi noaptea precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, cu precădere în zona deluroasă a Olteniei, Munteniei şi local în Transilvania şi Moldova.

La munte va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă. Izolat vor fi condiţii de polei. Cantităţile de precipitaţii, local vor fi însemnate, în sud,unde se vor cumula peste 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte şi pe arii restrânse în sud-est, în a doua parte a intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 8 grade, iar cele minime între -4 şi 7 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.