NASA a publicat imagini uluitoare cu cel mai mare canion din Sistemul Solar. Imaginile puse la dispoziție de către NASA sunt extrem de detaliate și au făcut furori în rândul pasionaților de știință.

NASA a oferit publicului o serie de imagini cu cel mai mare canion din Sistemul Solar. Canionul se află pe Marte și este de zece ori mai mare decât Marele Canion din SUA.

Canionul Valles Marineris este situat în zona ecuatorială a Planetei Roșii și se întinde pe pe o lungime de 4.000 de kilometri.

Imaginile au fost realizate cu ajutorul unei sonde pe care NASA a trimis-o pe Marte. Acțiunea a avut loc în anul 2006, cu scopul de a cerceta planeta. Camera cu care a fost dotat dispozitivul este una de o rezoluție foarte mare. Oamenii de știință de la NASA sunt de părere că aceasta zonă a luat în urma unor erupții vulcanice masive.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

bambirica Mooooaaaaama ce lovitura.A deceniului.Ca aia cand so descoperit pe luna Un crater si l-au numit Spiru Haret.Chiar ma uitam pi bulevard cati iubitori di stiinta discutau plini de furori despre marea descoperire unii contestsau.altii sustineau vreo cativa voiau s se duca sa verifice afirmatiile celor de la NASA.Maaare minune.

11 ianuarie 2021 12:48

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.