Klaus Iohannis susține la această oră, la Palatul Cotroceni, o conferință de presă.

"Este prima dată când ne reîntâlnim după sărbători și tocmai de aceea încep prin a vă transmite multă sănătate și speranța că 2021 va fi anul revenirii la o viață normală. De modul în care vom reuși să accelerăm anumite schimbări în perioda următoare va depinde eficiența guvernării pe întregul mandat de patru ani.

Avem două direcții majore: pe de o parte trebuie să stopăm pandemia și aceasta ține de reușita campaniei de vaccinare care se află în plină desfășurare. Pe de altă parte, trebuie să repornim în forță toate sectoarele economice și să începem reformele promise", a spus Klaus Iohannis, la începutul conferinței.

Șeful statului a precizat că aceste două direcții sunt, de fapt, profund interconectate.

"Succesul vaccinării populației este cel care va genera, într-o foarte mare măsură, capacitatea de a relua toate activitățile economice și sociale grav afectate în aceste luni. Viziunea noastră, a mea și a echipei guvernamentale, este de a asigura României acces semnificativ la fondurile europene și un buget centrat pe investiții, pe dezvoltarea infrastructurii și pe sprijinirea mediului de afaceri", a mai spus Iohannis.

Coronavirus în România, 12 ianuarie 2021. Crește numărul de decese
Coronavirus în România, 12 ianuarie 2021. Grupul de Comunicare Strategică a publicat ultimul bilanţ al pandemiei de coronavirus în România. Până astăzi, 12 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 676.968 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 605.045 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.697 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.


Comentarii

Parere "Succesul campaniei de vaccinare" depine numai de organizarea (? ?) la nivel de institutii ale statului si mai putin de gogosile privind indemnarea populatiei sa se vaccineze. PS: asta apropou la faptul ca si la gripa sezoniera cei care au vrut sa se vaccineze nu au putut. Asa ca...

13 ianuarie 2021 16:03

ovi Gargara, gargara ,coane....

13 ianuarie 2021 7:12

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.