Curtea Constituţională (CCR) discută, miercuri, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis asupra Legii privind mandatul nelimitat al rectorilor, scrie Agerpres. Şeful statului a trimis Curţii Constituţionale o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 79/2020 pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale 1/2011.

"Prin modul în care a fost adoptată, legea dedusă controlului de constituţionalitate contravine prevederilor art. 61 alin. (2) şi ale art. 75 alin. (1) din Constituţie, fiind încălcată competenţa primei Camere sesizate", se arată în sesizarea la CCR, solicitându-se constatarea neconstituţionalităţii actului normativ, în ansamblu.

Integral pe HotnewsComentarii

solo Eu zic ca unii rectori/directori care sunt foarte "valorosi" ar trebui pe viata sa fie alesi si dupa moarte impaiati si pusi la intrarea in scoli/facultati. N-ar fi bine asa?

13 ianuarie 2021 16:43

Domnule Iohanis În mod similar trebuie procedat și cu directorii de școli/liceie. Și directorii de școli/liceie trebuie să aibă dreptul la maxim 2 mandate, iar durata unui mandat să fie de 4 ani.

13 ianuarie 2021 8:25

Cum așa? Această distincție, de la sine se înțelege și/sau de bun simț, se lasă moștenire!!!

13 ianuarie 2021 8:23

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.