Ministrul Muncii, Raluca Turcan, spune, după decizia Curții Constituționale care a respins sesizarea Guvernului privind majorarea punctului de pensie cu 40%, că impactul financiar al unei astfel de creșteri ar fi de 138 de miliarde de lei pe an, ceea ce nu este sustenabil, iar Parlamentul va decide ce este de făcut.

"Așa cum știți, Guvernul Orban a decis ca pensiile să crească în cuantum suportabil, care să facă sustenabil acest proces de majorare și am crescut pensiile cu 14 la sută, având acest cadru legal.

Acum, în contextul deciziei CCR, așa cum Parlamentul, anul trecut, a decis (...) o majorare de 40%, la fel Parlamentul, în actul legal de punere de acord a legislației cu deciziile CCR, se va pronunța cu ce este de făcut pe viitor. Cel mai important lucru legat de pensii este să putem asigura plata lor și echitate. În momentul preluării mandatului, am decis să creăm un grup de experți care să pună legislația în acord cu aceste principii", a declarat Turcan, miercuri, după decizia CCR.

Integral pe HotnewsComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.