Cel de-al 45-lea președinte american, Donald Trump, ar putea deveni primul pus de două ori sub acuzare de Congres. Procedura demiterii sale este însă extrem de complicată, în condițiile în care mai sunt doar câteva zile până ce îi expiră oricum mandatul.

Procedura de impeachment (sau punerea sub acuzare) începe cu un vot favorabil în Camera Reprezentanților asupra articolelor invocate- practice, o listă a acuzațiilor aduse președintelui, explică Sky News.

Dacă procedura este aprobată de o majoritate simplă (50%+1 vot), atunci președintele este pus oficial sub acuzare și va fi supus unui proces în Senat.

După proces, Senatul votează dacă președintele va fi condamnat și demis din funcție.

Integral pe ProTVComentarii

Ronald S. Lauder Acuma e care pe care - daca co-jidovu' meu (împutzit si surprinzator de hidos, intitulat) Adam Schiff reuseste sa dea lovitura, atunci se face (un fel de) om, iar daca nu, atunci ramâne asa cum e, sau si mai rau - recte din sub-sub-maimutza cu pene lemuriana se transforma în paduche lat, sau în alta forma de parazit, la alegere (pentru încadrarea taxonomica adequata vezi manualul de zoologie cl. a VI-a, n.m.).

13 ianuarie 2021 22:01

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.