Raluca Turcan, ministrul Muncii, a anunțat că pensiile vor crește cel puțin cu rata inflației, precizând, încă o dată, că o majorare cu 40% nu poate fi suportată de niciun guvern.

Ministrul Muncii speră într-o recalculare, dând, totuși, de înțeles că pensiile ar putea crește cu doar 3%, fără, însă, să precizeze data de la care vor fi indexate.

“Pensiile vor creşte cel puţin cu rata inflaţiei. Mi-aş dori ca măsura aceasta să fie însoţită de etapa cea mai importantă, de recalcularea pensiilor. Nu aş vrea să mai fie un reper această majorare cu 40%, pentru că nimeni nu şi-a propus asta serios. A fost un procent aruncat în faţă în moment electoral, dar nimeni nu l-a trata serios, pentru că nimeni nu a avut curajul să pună pixul pe hârtie dă vadă efortul bugetar de circa 138 miliarde pe care niciun guvern, nu doar în perioadă de criză, nu şi l-ar putea permite”, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan, potrivit Antena 3.

Integral pe GândulComentarii

Socotitorul Am vrut sa scriu Pensia. Tastatura imi face figura, dar probabil vrea sa arate ca asta vor primii prnsionarii

15 ianuarie 2021 18:16

Socotitorul Penis este o boala lunga....adica o moarte sigura. Voi nu vedeti ca atat PSD cat si PNL si-au batut si isi bat joc de pensionari.Timpul trece, iar pensionarii MOR. Tzurca a prezentat un slide, cred ca la Antena 3 unde se vede clar ca din 1991 numarul PENSIONARILOR scade continuu. Cand apar la TV vorbesc prostii, sa-i deruteze pe cei batrani care si asa n-au mult de trait, iar cu COVID-19 sunt si mai speriati. Deci, daca PSD voia sa faca o lEGE buna trebuiau s-o puna ei in aplicatie. Sa faca PUNCTUL ala de REFERINTA nu 75 de lei cat ziceau ca va fi din 2021 septembrie. Era bine sa-l fi facut de 55 de lei ca si asa acum este 45 lei. Macar dispareau unele INECHITATI intre pensionari. Oricum toate nu vor disparea pentru ca NU SE VREA. Si sa va fie clar- nu poate sa existe o LEGE corecta fara ca unii sa PIARDA si in primul rand CEI CU PENSII SPECIALE. Curtea Constitutionala SPUNE niste TAMPENII. Adica un drept castigat NU SE PIERDE. Pai nu prin LEGI s-au obtinut PENSIILE NESIMTITE? Atunci tot prin LEGI treguie sa DISPARA. Iata ca si PROSTIMEA a obtinut prin LEGEA 127/2019 MAJORIRAI cu 40%. Asta nu e un drept castigat prin LEGE ca doar este publicata in MO dupa ce a fost semnata si de MUSCHIULOSUL presedinte. Hai Iohannis arata-ti muschii si da ordin sa se faca o LEGE a PENSIILOR DREAPTA si PENTRU TOTI si unica

15 ianuarie 2021 18:13

v Eu ii "propun" Tzurcanei sa reduca pensiile, dar sa le mareasca lor salariile de mii de euro, indemnizatiile si alte venituri. Sa nu mai plateasca nimic la bufet, sa nu aibe nici o cheltuiala,etc. deoarece au "cistigat" alegerile si au acuma si "guvernul meu". Aceste "masuri" insa sa fie aplicate doar celor care i-au votat.

15 ianuarie 2021 12:17

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.