Medicul infecționist Adrian Marinescu, de la Institutul 'Matei Balș', a vorbit în exclusivitate la Antena 3, într-un dialog cu Andreea Cigolea, despre cât de importantă este administrarea vaccinului în această perioadă, dar și despre problemele care ar putea să apară în etapa a II-a de vaccinare.

"Vaccinul nu ne lasă să ne îmbolnăvim, ceea ce e important de înțeles, pentru că e o diferență între infectare și îmbolnăvire. Practic, poate să intre virusul în căile respiratorii, să ajungă la nivelul porții de intrare, dar el acolo rămâne, nu va mai exista o multiplicare importantă și atunci riscul de a transmite mai departe va fi mai mic. Și, foarte important, nu ne îmbolnăvim, pentru că avem anticorpii protectori și atunci înseamnă presiune mică asupra sistemulului medical, înseamnă că nu vom face complicații și nu vom avea o evoluție nefavorabilă. Vom face o formă ușoară, cum se întâmplă și la gripă", a explicat medicul Adrian Marinescu.

Despre afirmația ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, care a afirmat recent că principala problemă pe care o va avea România în perioada următoare nu va fi capacitatea de vaccinare, ci numărul vaccinurilor pe care ţara le va avea la dispoziţie, dr. Adrian Marinescu a spus:

"E clar că la nivelul mapamondului sunt mai puține doze decât doritori. Chiar dacă ne-am dori și mai mulți oameni care să se vaccineze, e clar că nu sunt suficiente doze. Este și motivul pentru care ne dorim mai multe variante de vaccin pentru a avea o capacitate de producție în cât mai scurt timp. Este și motivul pentru care trebuie să fim extrem de atenți la etapele care vor urma".


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.