Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy, judecat deja pentru corupţie şi trafic de influenţă pentru că și-ar fi finanțat campania electorală cu bani de la fostul dictator libian Muammar Gaddafi, este vizat acum de o nouă anchetă pentru trafic de influență, dar de data aceasta pentru presupusele sale legături cu niște oligarhi ruși.

Parchetul Naţional Financiar (PNF) din Franța a confirmat pentru AFP că a deschis o anchetă preliminară pentru trafic de influenţă vizând activităţi de consiliere în Rusia ale fostului preşedinte Nicolas Sarkozy. Procurorii au în vedere și o eventuală acuzație de spălare de bani în scop infracțional, scrie Agerpres.

Procurorii nu au precizat când au deschis această nouă anchetă, însă potrivit Mediapart, justiţia anticorupţie a început cercetările din vara anului 2020, în urma unei sesizări a serviciului de informaţii financiare Tracfin, care se întreba care sunt motivele pentru care Sarkozy este plătit de o societate de asigurări rusă, Reso Garantia, controlată de doi miliardari ruşi, Serghei şi Nikolai Sarkisov.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.