"După o lună de când a început campania de vaccinare, Israelul a vaccinat cam un sfert din populație. Vorbim despre 2 milioane de cetățeni care sunt deja vaccinați. Acum o săptămână am început cu a doua doză de vaccin, așa că sperăm că până la mijlocul sau sfârșitul lunii martie toată populație să fie vaccinată.", a spus David Saranga.
Acesta a adăugat că speră ca Israelul să fie prima țară din lume imună aproape complet la COVID-19.
"Așa sperăm și asta este intenția noastră și cred că faptul că sistemul de sănătate din Israel este digitalizat și că în Israel sunt patru case de asigurări și prin lege este obligatoriu pentru fiecare cetățean să fie asigurat asta ajută foarte mult ca toată populația să fie vaccinată", a mai spus Saranga.
Întrebat dacă există un entuziasm al populației legat de vaccinare sau dacă rata mare de vaccinare se datorează obligativității vaccinării, ambasadorul David Saranga a răspuns:
"Nu, nu este obligatoriu. Nu poate să fie obligatoriu. Israelul este o țară democratică și fiecare persoană are dreptul să decidă dacă vrea să fie vaccinată sau nu, dar cred că lumea a înțeles care este singurul mod prin care putem să ieșim din această pandemie. Și lumea a citit, Guvernul a explicat și în fiecare seară putem să vedem o campanie în care profesioniștii explică despre vaccin și din acest motiv cererea e foarte mare și din ce vedem până acum sperăm că aproape 70% din populație să fie vaccinată".
În Israel, numărul de infecţii noi, redus cu până la 50% după administrarea celei de-a doua doze
Datele iniţiale ale campaniei de vaccinare din Israel arată că vaccinul produs de Pfizer şi BioNTech va înjumătăţi noile infecţii cu coronavirus la 14 zile după administrarea celei de-a doua doze, a declarat un oficial din Ministerul Sănătăţii, pe măsură ce ţara se confruntă cu un număr record de cazuri zilnice, scrie The Jerusalem Post.
Sharon Alroy-Preis, şeful departamentului de sănătate publică, a declarat recent că ultimele informaţii se bazează pe rezultatele testelor anti-COVID-19 pe care le-au efectuat până acum autorităţile.
Între timp, Clalit – cel mai mare furnizor de servicii medicale din Israel – este de părere că şansele ca o persoană să fie infectată cu coronavirus au scăzut cu 33% la 14 zile după ce a fost vaccinată. O serie de date asemănătoare, colectate de autorităţile sanitare din Maccabi, arată că vaccinul a produs o scădere de 60% a şanselor de infecţie la 14 zile după administrarea primei doze.
Totuşi, vaccinul va atinge nivelul maxim de eficienţă după ce va fi administrată a doua doză, proces care a început săptămâna acesta. Astfel, imunitatea celor vaccinaţi va atinge o medie de 95% la o săptămâna după a doua inoculare.
Comentarii
Adaugă comentariu
Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:
- Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
- Accesezi link-ul din mesajul primit.
- Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.
Te-ar mai putea interesa și...
Ministrul Culturii așteaptă certificatul european de vaccinare: Evenimentele în aer liber, fără limită de spectatori, dacă toți fac dovada că s-au imu
8 martie 2021 19:38INSP: Tulpina braziliană a coronavirusului, confirmată și în România. Primele două cazuri, depistate în București
8 martie 2021 19:37Gabriela Firea, mesaj de 8 martie: Mă gândesc la femeile pe care nu le cunosc personal, dar care sunt acum într-o perioadă grea
8 martie 2021 18:38Vaccinarea în România: Peste 1,2 milioane de persoane vaccinate de la debutul campaniei
8 martie 2021 18:19Ministrul Sănătății trimite Corpul de Control la Sibiu
8 martie 2021 17:19Editorial
De Ziua Femeii, despre munca chinuită a femeilor de la sat, care sunt privite drept „asistate social” după zeci de ani de trudă la CAP
La începutul lui martie se iau flori, mărțișoare, se vorbește despre „importanța femeii”, de zici că e o specie diferită plonjată lângă un grup de Adami gânditori. Îmi place titlul campaniei feministe de la noi cu...