Zeci de oameni din Galaţi au ieşit în stradă pentru a protesta, în fața Primăriei, după ce impozitul pentru autoturisme s-a majorat cu 50%.

Ei solicită revenirea la valoarea impozitului de anul trecut și îi cer primarului orașului să demisioneze. Ca să nu plătească impozitul majorat, unii au decis să-și radieze mașinile.

Aproximativ o sută de gălățeni s-au adunat în fața Primăriei pentru a protesta față de majorarea cu 50% a impozitului pentru autovehicule. Protestarii spun că impozitul a crescut nejustificat de mult și le cer autorităților locale să renunțe la majorare.

Unii îi cer primarului să demisioneze, iar traficul auto pe strada care trece prin fața Primăriei a fost blocat de polițiști.

Printre protestatari sunt și persoane care susțin că au găsit soluțiae ca să nu plătească impozitul Primăriei Galați: își radiază autovehiculele și le înscriu în alte orașe sau comune.

"Ar trebui să plătesc undeva la patru mii de lei. Mașina e radiată deja, nu o să-i plătesc nimic. O să o mut pe alt oraș, alt sat, eventual în altă țară. Cel puțin o sută de persoane știu eu (n.r. care își radiază mașinile). Mergeți la firmele de înmatriculare și vedeți câte certificale scot pe zi", a declarat, pentru Mediafax, unul dintre protestatari.

Impozitul auto a fost majorat cu 50% de Consiliul Local Galați. Decizia a fost luată la sfârșitul anului trecut, dar procedura a fost contestată de grupul de consilieri locali din opoziție.


Comentarii

plecat @Florin : informati-va cat e VENITUL in Finlanda si Danemarca si dupa aia postati! Hint nr 2: Impozitul in UK este ZERO. am avut masina cu motor V8 de 4L, ZERO domnule Florin. Nu este cazul sa dam exemple din tari comuniste . O , da tarile nordice sunt comuniste din pacate.

17 ianuarie 2021 19:37

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.