Joe Biden, președintele ales al statelor Unite ale Americii a dezvăluit ce are de gând să facă în ziua învestirii sale la Casa Albă. Intenția sa a stârnit dezbateri aprinse.

Joe Biden a dezvăluit ce va face în ziua învestirii. Preşedintele ales american Joe Biden intenţionează să anuleze proiectul controversatului oleoduct Keystone XL dintre Canada şi SUA. El va emite un decret prezidenţial chiar din ziua învestirii sale, pe 20 ianuarie.

Cele două canale au raportat despre o mai multe de note informative trimise de echipa de tranziţie a lui Joe Biden unor actori din domeniul industrial, indicând că anularea permisului acordat oleoductului va face parte dintre măsurile pe care noul preşedinte american le va anunţa în ziua instalării în funcţie.

Proiectul grupului canadian TC Energy este în valoare de circa 8 miliarde de dolari americani (6,6 miliarde de euro). Acesta trebuie să permită transportul a peste 800.000 de barili de petrol pe zi. Distanța este mai mare de 2.000 de kilometri, între provincia canadiană Alberta şi rafinăriile americane din Golful Mexic.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.