Sute de persoane s-au înghesuit ieri la două mari centre de vaccinare din Bucureşti pentru a primi serul anti-COVID. Haosul a fost sporit de proasta funcţionare a platformei electronice, care a făcut ca întregul proces să se desfăşoare cu încetinitorul

Aglomeraţie şi nervi întinşi la maximum, ieri, la Institutul de Pneumoftiziologie „Prof.dr. Marius Nasta” şi la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof.dr. Alexandru Obregia” din Bucureşti. Sute de persoane au luat cu asalt cele două centre de imunizare anti-COVID, în prima zi din cadrul celei de-a doua etape a campaniei de vaccinare care include vârstnici, pacienţi cu boli cronice şi personal din domenii-cheie.

Unii pacienţi au venit chiar şi cu o jumătate de oră înainte de începerea programului, la ora 8.00, iar alţii au constatat că au fost programaţi la aceeaşi oră. O altă problemă a fost aceea că dozele de vaccin au venit cu întârziere. Peste toate s-a adăugat faptul că platforma informatică a funcţionat cu intermitenţe, cadrele medicale implicate în vaccinare fiind silite să noteze pe hârtie datele pacienţilor, urmând ca apoi să le introducă în sistem.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.