Pentru a crește șansele de promovare a femeilor în așa-numitele locuri de muncă „masculine”, precum cele legate de tehnologie, ar fi suficient să se mărească dimensiunea listelor informale de potențiali candidați, potrivit unui studiu publicat luni și citat de AFP.

Studiul reamintește că o mare parte a procedurilor interne de recrutare se desfășoară informal, prin preselectarea mentală a unui număr mic de candidați potențiali („lista scurtă”). Și când postul care urmează să fie ocupat este de obicei ocupat de un bărbat, este puțin probabil ca femeile să se alăture acestei liste.

Acesta dă vina pe „accesibilitatea cognitivă, adică lucruri care îți vin cu ușurință în minte”, explică prof. Brian J. Lucas, specialist în comportament organizațional la Universitatea Cornell.

Integral pe HotnewsComentarii

„accesibilitatea cognitivă" înseamna ca Hot-Poolla-Fake-News o suge din TOATE pozitiile, indiferent de rasa, de gradul de dez-orientare psiho-sexuala,de "pandemie" si de "încalzirea" lu' planetele "noastre" si ale lu' "schimbarile" clismatice... Cu respect, Redactia

18 ianuarie 2021 22:59

Asa e - LA MUNCA, LA FORJA cu EURO-PIZDULICLE - sa se "emancipeze" pâna le iese pe EURO-rât si pâna dau în zbenghe si în apoplexie, sa mai rarim din ele, ca prea ne împut mediul ambiant cu bashinile lor de "comunicare"!

18 ianuarie 2021 22:55

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.