Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Brașov, împreună cu BCCO Brașov au făcut 23 de percheziţii domiciliare, în judeţele Braşov, Timiș, Sibiu şi Cluj, la domiciliile unor persoane suspectate de trafic de droguri de risc. Printre suspecții duși la audieri este și Silviu Șchiopu, primarul din Ungra.
Suspecții comercializau drogurile prin intermediul unor societăți comerciale, pe site-uri și magazine care promovau produse obţinute din cânepă, pretinzând că ar avea efecte benefice pentru sănătate. Audierile au loc la sediul DIICOT – ST Brașov, confirmă surse judiciare. Primarul Silviu Șchiopu este suspectat că ar avea un magazin unde vindea derivate de canabis, înregistrate ca fiind cânepă a cărei concentrație se încadrează în legislația agricolă.

Droguri sub etichete ,,sănătoase“

„La data de 19 ianuarie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov – Serviciul Antidrog, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov, au efectuat 26 de percheziții în Brașov, București, Ilfov, Cluj, Timișoara și Sibiu, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc. Din cercetări a reieșit faptul că mai multe persoane, constituite într-un grup infracțional, ar fi distribuit, prin intermediul unei pagini găzduite de un site de socializare, produse ce conțineau Tetrahidrocanabinol (THC), substanță psihotropă, biosintetizată de planta Cannabis.

Integral pe Monitorul ExpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.