Numărul caselor asigurate obligatoriu împotriva dezastrelor naturale este extrem de mic, în România, iar în acest context Autoritatea de Supraveghere Financiară propune ca o astfel de poliță să fie obligatorie la vânzarea sau închirierea unei locuințe, relatează Digi 24.

Propunerea se regăsește în strategia ASF pe următorii doi ani, dar o decizie în acest sens nu s-a luat deocamdată. Numărul redus de polițe este explicat și prin faptul că primăriile nu îi sancționează pe cei care nu au o astfel de asigurare. Lipsa poliței ar trebui sancționată, potrivit legii cu amenzi cuprinse între 100 și 500 lei.

Din peste 9 miloane de locuințe, doar circa 1,7 milioane sunt asigurate împotriva inundațiilor, alunecărilor de teren sau cutremurelor.

Integral pe GândulComentarii

Trumpf Mai avem un parazit pe dreptul de proprietate, pe langa certifocatul energetic. Usor vor deveni proprietari cu acte in regula la vanzare, inchiriere. Ce facem cu cei cu venituri mici, care nu platesc asigurarea obligatorie? Bordeiasele nici nu se vand, nici nu se inchiriaza.

22 ianuarie 2021 12:35

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.