Omega-3 este un tip de acid gras polinesaturat, iar deficitul de omega-3 poate duce la efecte negative asupra sănătății. Iată 5 semne de care să ții cont.

Consumul de acizi grași omega-3 este extrem de important pentru organism, deoarece acesta are nevoie pentru producerea de molecule numite eicosanoide care ajută sistemul imunitar, pulmonar, cardiovascular și endocrin să funcționeze corespunzător. Omega-3 este un tip de acid gras polinesaturat, iar deficitul de omega-3 poate duce la efecte negative asupra sănătății.

Deficitul de omega-3: semne și simptome

Piele uscată și iritată
Dacă organismul tău duce lipsă de acizi grași omega-3, primul loc în care vei observa acest lucru va fi pe piele. Aceasta devine sensibilă, uscată și chiar te poți confrunta cu apariția acneei. Omega-3 îmbunătățește integritatea barierii pielii și previne pierderea hidratării.

Deficitul de omega-3: Depresia
Grăsimile omega-3 sunt compuși esențiali pentru creier deoarece au efecte antiinflamatorii și neuroprotectoare. Astfel, acestea pot trata bolile neurodegenerative precum Alzheimer, demența și tulburările bipolare. Numeroase studii au demonstrat o legătură între nivelul scăzut de omega-3 și creșterea incidenței de depresie.

Integral pe Ce se intampla doctoreComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.