Consumul de acizi grași omega-3 este extrem de important pentru organism, deoarece acesta are nevoie pentru producerea de molecule numite eicosanoide care ajută sistemul imunitar, pulmonar, cardiovascular și endocrin să funcționeze corespunzător. Omega-3 este un tip de acid gras polinesaturat, iar deficitul de omega-3 poate duce la efecte negative asupra sănătății.
Deficitul de omega-3: semne și simptome
Piele uscată și iritată
Dacă organismul tău duce lipsă de acizi grași omega-3, primul loc în care vei observa acest lucru va fi pe piele. Aceasta devine sensibilă, uscată și chiar te poți confrunta cu apariția acneei. Omega-3 îmbunătățește integritatea barierii pielii și previne pierderea hidratării.
Deficitul de omega-3: Depresia
Grăsimile omega-3 sunt compuși esențiali pentru creier deoarece au efecte antiinflamatorii și neuroprotectoare. Astfel, acestea pot trata bolile neurodegenerative precum Alzheimer, demența și tulburările bipolare. Numeroase studii au demonstrat o legătură între nivelul scăzut de omega-3 și creșterea incidenței de depresie.
Integral pe Ce se intampla doctore
Comentarii
Adaugă comentariu
Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:
- Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
- Accesezi link-ul din mesajul primit.
- Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.
Te-ar mai putea interesa și...
Dieta potrivită pentru bolnavii de cancer. Dr. Mara Popescu: ”Nu renunțăm la carne. Soia, extrem de dăunătoare”
6 martie 2021 9:30Purificarea de primăvară: Dieta zodiilor, cu Camelia Pătrășcanu
4 martie 2021 21:50Mihaela Bilic: Aceasta este cea mai sănătoasă pâine! Trebuie să conțină acest ingredient
4 martie 2021 18:07Anual 1.700 de femei mor, în România, din cauza cancerului de col uterin. Andreea Moldovan: Doar vaccinarea previne boala
4 martie 2021 15:48Cinci produse toxice pe care le ai în casă
4 martie 2021 9:47Editorial
De ce dăm crezare ştirilor false?
Pandemia a dovedit o dată în plus că nu puţini sunt tentaţi să creadă diverse teorii ale conspiraţiei. Sunt unii oameni mai predispuşi să cadă în capcana ştirilor false? Care ar fi explicaţia psihologică? ...