Fostul preşedinte american Donald Trump are dreptul de a încasa aşa-numita pensie pentru foştii preşedinţi, în valoare de 221.400 de dolari pe an, adică 18.450 de dolari pe lună, ceea ce îl poziţionează mai jos decât cel mai bine plătit pensionar din România, relatează ZF.

Cea mai mare pensie din România este de 78.634 de lei pe lună, adică peste 19.600 de dolari, conform declaraţiilor ministrului Muncii Raluca Turcan.

În ceea ce-l priveşte pe fostul preşedinte Donald Trump, acesta ar putea să nu mai primească pensie prezidenţială deloc, în contextul în care punerea sub acuzarea continuă în Senatul american, conform CNN.

Legea nu este clară, întrucât ea prevede că un preşedinte nu va primi pensie dacă este demis din birou, însă Trump a părăsit deja Casa Albă, deşi procedura de demitere şi punere sub acuzare continuă.

Cu toate acestea, dacă va beneficia de statutul de fost preşedinte în continuare, pe lângă pensie Trump va primi şi beneficii care pot depăşi chiar şi 1 milion de dolari pe an, acestea vizând călătorii, spaţii de birouri sau salarii pentru echipa sa.

Integral pe CotidianulComentarii

Novicioc Rusine Romania

23 ianuarie 2021 8:33

v Vad ca sint unii care se uita la ce pensie o sa aibe Trump. dar nu spun nimica de pensia Romanului care are o pensie ce cca 19 mii de euro. Prin activitatea acestuia, oare isi merita banii, Cei mai multi pensionari chiar cu studii superioare au o pensie de cca 1500 de lei. Oare cite pensii de acestea pot fi facute din pensia de 19 mii de euro?

22 ianuarie 2021 16:52

solo Trump s-a mutat la Mar-a-Lago o vila : 126 de camere, 33 de băi 3 buncăre anti-atomice și un teren de golf, in Florida. Lumea il cunoaste, asa ca poti sa-i trimiti niste alimente "romanesti" numai pe adresa de mai sus.

22 ianuarie 2021 16:01

Oltean care este adresa la care i se pot trimite pahcete cu alimentele de baza ?

22 ianuarie 2021 12:49

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.