Primarul general al Capitalei a declarat vineri că vrea ieşirea din "politica de tip Moş Crăciun" după care s-au derulat până acum discuţiile pe bugetul Bucureștiului. El a precizat totodată că îşi doreşte că Primăria să iasă cu un buget realist, după adoptarea celui la nivel naţional.

„Directorii propuneau mult, știau că se taie așa, din pix, și nu exista nicio coerență între lucrurile care se plăteau de la bugetul local. Chestiunea fundamentală este ceea ce vrem să facem cu orașul ăsta. (...) Din punct de vedere operațional, discuțiile pe buget vor continua marți și miercuri, în special cu instituțiile de educație și cultură din subordinea primăriei. Urgența este să ieșim cu un buget realist imediat după adoptarea bugetului național. Buget realist înseamnă cu venituri reale și nu 7 miliarde venituri imaginare. (...) Pentru că avem această dorință de a ieși foarte repede cu un buget după bugetul național, nu o să găsiți în lista de investiții multe lucruri pe care le-am anunțat în campania electorală”, a spus Nicușor Dan.

Edilul general al Capitalei a dezaprobat o parte dintre propunerile formulate în timpul discuţiilor privind bugetul, menţionând în acest sens acordarea a 25 de milioane de lei pentru noi statui în Bucureşti.

Risipă prin preţuri umflate sau achiziţii nejustificate
”N-am de gând să accept risipă prin preţuri umflate sau achiziţii nejustificate. Toţi oamenii cu atribuţii de conducere în Primăria Capitalei şi în instituţiile subordonate trebuie să înţeleagă că epoca risipei s-a terminat, iar managementul înseamnă responsabilitate. Fiecare poate cheltui cu largheţe din banii personali, dar cu banii publici trebuie să fim strânşi la pungă”, a scris joi pe Facebook primarul general.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.