Tema restricțiilor pentru prevenirea răspândirii COVID-19 a creat tensiuni între autoritățile locale bucureștene și reprezentanții Ministerului Sănătății și o nouă ocazie pentru primarul Nicușor Dan și Vlad Voiculescu să se contrazică în public.

În urma ședinței Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență de vineri s-a decis că, de luni, măsurile anti-pandemie vor fi relaxate, astfel că se redeschid la interior, în limita a 30% din capacitate restaurantele, barurile, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri de noroc.

Decizia fusese însă criticată de ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, care a transmis o scrisoare către Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, în care solicită menținerea restricțiilor în București. El a subliniat că, în contextul național și european, „măsurile de relaxare constituie un risc major ce ar putea duce la apariția unui nou val de infecții”. El a subliniat că a fost confirmat un caz cu o tulpină mai contagioasă de COVID, chiar în apropierea Capitalei, potrivit unor surse G4media. În plus, Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) arăta că riscul epidemiologic european și național este ridicat din cauza celor trei noi mutații ale virusului. Voiculescu mai spunea că orice alte măsuri de relaxare luate în paralel riscă să pună în pericol redeschiderea școlilor în București.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.