Cadrele didactice ar putea fi vaccinate cu prioritate până la 8 februarie, când ar urma să se deschidă școlile în unele localități. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că înainte de începerea semestrului al doilea personalul din învățământ va avea prioritate la vaccinare „într-o modalitate foarte clar definită”.

„Însă, preocuparea noastră este, și am mai mult decât încredere în discuțiile cu coordonatorul campaniei de vaccinare, doctorul Valeriu Gheorghiță, că înainte de începerea semestrului doi personalul din învățământ va beneficia de prioritate într-o modalitate foarte clar definită, în procesul de vaccinare, fără a afecta niciuna dintre planificările deja făcute”, a spus sâmbătă ministrul la emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Pentru asta este nevoie de un număr de doze de vaccin și de un număr de locuri în fiecare centru de vaccinare, care ar urma să fie asigurate în primul rând pentru cadrele didactice care lucrează cu copiii din grădinițe și din învățământul primar, care nu poartă mască sanitară de protecție.

Integral pe RepublicaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.