„Spitalele din întreaga lume se află din no sub un torent de pacienți bolnavi de Covid-19. Indiferent că e vorba de Londra, Cape Town sau Los Angeles, și ambulanțele așteaptă ore întregi pentru descărcarea bolnavilor, iar camioanele frigorifice au fost din nou aduse pentru a depozita morții. Vaccinurile reprezintă singura cale de scăpare, dar întrebarea care se pune este: cât de repede poate fi inversată situaţia?”, se întreabă The Economist.

<< Vaccinurile reduc numărul de decese și internări în spital în două moduri: îi protejează direct pe cei vaccinați, împiedicându-i să se îmbolnăvească; și oferă protecție indirectă celor nevaccinați. Măsurarea efectului combinat – și viteza cu care apare el – este posibilă numai acolo unde vaccinarea în masă ia avânt. Dar rezultate timpurii încep totuşi să apară.

Majoritatea țărilor își vaccinează mai întâi vârstnicii, alături de lucrătorii din domeniul sănătății. Cu preponderenţă, decesele de Covid-19 – aproximativ 85% în Anglia, de exemplu – apar la persoanelor în vârstă de 70 de ani sau peste. Cei internaţi în secțiile de spital dedicate tratării Covid-19 au adesea vârsta respectivă. Prin urmare, ratele de spitalizare și decesele ar trebui să scadă brusc la câteva săptămâni după ce o mare parte dintre vârstnici primesc prima doză.

Integral pe UniversulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.