Printre primele proiecte de lege care vor ajunge pe masa deputaţilor şi senatorilor, fiind aproape de votul decisiv, sunt măriri de alocaţii şi salarii, scutiri de impozite sau beneficii pentru personalul ASF. Toate acestea sunt moştenire de la fostul Parlament controlat de PSD. În cele două Camere ale Parlamentului sunt, la un pas de adoptare, mai multe legi cu impact financiar, însă şi iniţiative controversate, atât ale PSD, cât şi ale PNL, în condiţiile în care ar fi acordate noi beneficii pentru diferite categorii socio-profesionale.

Una din legile controversate care se află la un pas de adoptare este iniţiată deputatul Florin Roman (vicepreşedinte PNL) şi mai mulţi parlamentari PSD, şi prevede că şefii din Autoritatea de Supraveghere Financiară vor primi imunitate penală şi civilă, iar o serie de cheltuieli precum transportul şi cazarea le vor fi decontate, dacă nu locuiesc în Bucureşti, deşi primesc unele din cele mai mari salarii din instituţiile statului.

Preşedintele ASF, prim-vicepreşedinele şi cei trei vicepreşedinţi au o indemnizaţie lunară care se ridică la aproape 11.000 de euro. De asemenea, ceilalţi membri din Consiliul ASF, patru la număr, au o indemnizaţie lunară de aproximativ 6.000 de euro pe lună.

Integral pe AdevărulComentarii

PNL=PSD=USR-PLUS ACEIAȘI MIZERIE!

26 ianuarie 2021 10:12

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.