Preşedintele Klaus Iohannis i-a convocat, marţi, la discuţii pe liderii partidelor din coaliţia de guvernare. Întâlnirea are loc la reşedinţa prezidenţială de la Vila Lac 3.

Întâlnirea nu era iniţial pe agenda preşedintelui. Convocarea vine în urma neînţelegerilor dintre partenerii de la guvernare pe marginea sumelor care ar urma să fie alocate mai multor ministere.

Controversele gravitează în jurul bugetelor Ministerului Dezvoltării - unde ar trebui să ajungă cel mai mulţi bani, Ministerului Transporturilor şi Ministerului Sănătăţii.

Sunt, de asemenea, divergenţe şi în ceea ce priveşte pensiile. Liberalii şi cei din USRPLUS avansează procente diferite de creştere în timp ce premierul Florin Cîţu şi ministrul finanţelor, Alexandru Nazare, doresc îngheţarea pensiilor în 2021.

Neînţelegerile din Coaliţie întârzie Legea Bugetului pe 2021
Premierul îşi exprima dorinţa ca proiectul Legii Bugetului să ajungă în Parlament odată cu începerea sesiunii, pe 1 februarie, dar acesta proiect va fi întârziat, probabil, cu cel puţin o săptămână, situaţie în care este incertă adoptarea sa în decursul lunii viitoare.

Alte subiecte probabile pe agenda discuţiilor de la Vila Lac sunt sincopele din campania de vaccinare anti-COVID şi perspectiva deschiderii descentralizate a şcolilor începând din 8 februarie.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o primă întâlnire pe 2021 cu liderii coaliţiei în data de 6 ianuarie.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.