Dacă restaurantele sau teatrele merg la 30% din capacitate, e posibil să se reînchidă sau să nu se deschidă deloc. De ce? Ce rentabilitate economică pot ele să aibă? O parte din cheltuieli sunt fixe și nu se acoperă dintr-o cantitate redusă de clienți.

Apoi, ca să fie clientela mulțumită, e nevoie de chelneri, personal de deservire, la 30% câți ospătari îți permiți? Poți să angajezi formații de muzică și actori de stand-up comedy în asemenea condiţii? Ce se întâmplă, nu ai nevoie de persoane care să urce pe scenă şi să spună bancuri cu politicieni, într-o perioadă propice de a apărea noi bancuri cu Bulă?!


Iar la 30% nu îți convine în niciun caz să vină muşteriul să tragă de o cafea. Faci 60 de lei frappé-ul sau pui consumație obligatorie de 200 de lei? Păi nu-ți mai intră nimeni în local, chiar dacă au jinduit până acum românii să meargă la restaurant și n-au avut parte.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

sisi Nenea asta crede ca va fi o inghesuiala de nedescris la restaurante in momentul cand se vor deschide de tot? Nici in vremurile bune nu erau toate locurile ocupate decat in unele sarbatori, aniversari etc.

27 ianuarie 2021 15:01

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.