Cea mai bună schioară din România nu a fost lăsată să participe la Campionatele Mondiale din acest an.

E scandal uriaş în sportul românesc. Schioarea de origine franceză dar care reprezintă România la jocurile internaționale, Ania Caill, nu a fost lăsată să participe la Campionatele Mondiale din acest an. Federaţia Română de Schi şi Biatlon a refuzat să o includă pe listă, în ciuda faptului că echipa sportivei a făcut toate demersurile necesare.

Alpin FIS Campionatul Mondial de Schi 2021 la care sportiva din România ar trebui să participe are trei discipline: Viteză, Slalom și Uriaș. Ania Caill ar trebui să reprezinte țara noastră la proba Viteză.

Sportiva susține însă că deși inițial a fost înscrisă, Federația Română de Schi-Biatlon nu a anuțat-o că nu va participa la campionat. A aflat de la organizatori.

Antrenorul Aniei Caill susține că participarea sportivei ar aduce medalii pentru țară și susţine că excluderea acesteia a fost făcute din motive ascunse. Mama sportivei, Dana Caill susține că nu este pentru prima dată când Federația Română de Schi încearcă să îi îngreuneze fiicei sale participarea la un campionat.

Ania Caill, cea mai bună schioare a României, nu a fost convocată la lotul național pentru Campionatul Mondial
Dacă nu va reuși să participe la Campionatul Mondial, sportiva se gândește serios să schimbe țara pentru care concurează. Doar că pentru a face acest lucru este nevoie de un acord din partea Federației Române de Schi-Biatlon.

Reporterii Antena 3 au încercat să-l contacteze pe Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, dar până la această oră nu aveam o reacție oficială cu privire la acest subiect.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.