Instalațiile electrice din majoritatea spitalelor pur și simplu nu fac față consumului necesar pentru a alimenta toată aparatura medicală. Este și motivul pentru care în permanență e nevoie de lucrări de adaptare.

Medicul Emilian Imbri, managerul Spitalului „Victor Babeș” din Capitală, a povestit la DigiFM, în emisiunea Omul Potrivit, un incident recent - instalația electrică, deși schimbată recent, nu a putut face față alimentării unui tomograf nou, așa că a fost nevoie de lucrări speciale pentru ca aparatul să funcționeze.

„Încercăm să nu supraîncarcăm circuitele. Și zicem asta nu în ideea în care nu știm ce se întâmplă. S-au făcut controale, evaluări și s-au dat recomandări după (incendiul de la) Piatra Neamț și avem toate hârtiile care spun că în Spitalul „Victor Babeș”, deși este un spital vechi, avem circuitele care suportă consumatorii respectivi. Dar consumatori erau cei care funcționau în momentul evaluării, dar având nevoie și punând în funcțiune tomograful pe care l-am primit și care funcționează de câteva luni bune aici, doctorii au simțit miros de ars. Atunci am oprit tomograful. A stat două săptămâni oprit pentru că au venit echipe de specialiști și au constatat că e o supraîncărcare cu tomograful ăsta și am schimbat tabloul electric”, a spus dr. Emilian Imbri, managerul Spitalului „Victor Babeș”.

Integral pe Digi24Comentarii

v D-le Dr daca nici dvs care aveti o functie importanta nu sinteti ascultat, este foarte grav. Un ministru al sanatatii jurist sau ce este el, nu poate intelege astfel de situatii. Cred ca schimbarea firelor electrice din unele spitale nu este greu, nici costisitor

31 ianuarie 2021 0:31

Digi24 - UP DATE: Cica si un METEORIT poate cadea ORICÂND pe Jupiter - e de groaza, nu alta !!

31 ianuarie 2021 0:04

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.