Încurajată de discursurile anti „asistați social” ale ministrului muncii, Raluca Turcan, agenția care face plata ajutoarelor de stat și-a schimbat numărătoarea beneficiarilor, astfel încât să iasă ceva mai mulți când Raluca Turcan trage linie și prezintă datele celor care sărăcesc bugetul României. Urmează o explicație tehnică, bazată pe datele furnizate ziarului chiar de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS).

Instituția ANPIS, subordonată Ministerului Muncii condus de Raluca Turcan, se ocupă de plata beneficiilor sociale. Lunar publică rapoarte cu plățile sale, inclusiv cu cele pentru ajutor social (venit minim garantat – VMG). În toate aceste rapoarte, ce pot fi găsite pe site-ul instituției, ultimul în decembrie 2020, agenția folosește expresia „beneficiari plătiți”.

Într-o notă de subsol, explică că beneficiarii includ persoane singure și familii. În funcție de câți membri sunt, diferă sumele plătite. Pentru o persoană, ajutorul social e 142 lei. Pentru o familie cu doi membri, ajutorul social e 255 lei.

Integral pe LibertateaComentarii

Lute Eu am crezut ca" helevenderul" e altceva,a spus Orban ceva dar am inteles eu gresit ,e bine scolita pustoaica la Moscova se face scoala ,o fi fost colega cu Iliescu dar el cred ca a invatat mai prost?? !!

3 februarie 2021 17:04

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.