Ce slăbește sistemul imunitar? Să fie alimentația, lipsa de somn, anumite medicamente? Ei bine, toate acestea, dar nu numai.

Află mai jos ce slăbește sistemul imunitar și care sunt obiceiurile de care trebuie să te dezveți pentru a preveni slăbirea imunității.

Lipsa de somn sau somnul agitat, neodihnitor

Dacă pierzi nopțile butonând laptopul sau nu reușești să îți faci „norma” de cel puțin 8 ore de somn odihnitor pe noapte, ești mult mai expus riscului de a face forme mai grave de infecții, pentru că sistemul tău imunitar nu mai funcționează la capacitate maximă. Corpul eliberează citochine, adică proteine care sprijină imunitatea, doar în timpul somnului, așa că ai grijă și odihnește-te.

Anxietatea slăbește imunitatea

Stresul și grijile continue nu fac casă bună cu anticorpii care ar trebui să te protejeze de infecții. Gândurile negative, fricile, îngrijorarea, toate acestea îți slăbesc sistemul imunitar deoarece favorizează producerea în exces de cortizol, hormonul stresului, care îți fragilizează mecanismul natural de apărare al organismului în fața agenților patogeni.

Integral pe Ce se intampla doctoreComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.