Odată cu excluderea Dianei Șoșoacă din grupul AUR au apărut informații legate de posibila apariție a unei noi facțiuni parlamentare în jurul parlamentarilor proveniți din Partidul Neamul Românesc, fondat de Ninel Peia.

Deputatul AUR Dan Tănasă a declarat miercuri seară la Antena 3 că Diana Șoșoacă ar fi discutat cu mai mulți colegi pentru a părăsi partidul, în timp ce Claudiu Târziu, co-președinte AUR, a declarat pentru G4Media.ro că e ceilalți patru parlamentari veniți din Partidul Neamul Românesc au spus că vor să rămână în AUR.

Important: Diana Șoșoacă și alți patru parlamentari AUR nu se numără printre fondatorii AUR, ci sunt membri în Partidul Neamul Românesc, fondat de Ninel Peia (dat afară din PSD din cauza pozițiilor anti-vaccin). Ei au intrat în Parlament candidând pe listele AUR în urma unui protocol de colaborare semnat între Partidul Neamul Românesc și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), după cum a explicat Claudiu Târziu pentru G4Media.ro.

Cei cinci parlamentari din grupul AUR, dar care provin din Partidul Neamul Românesc, sunt Diana Șoșoacă (senatoare), Mircea Chelaru (deputat), Sorin Muncaciu (deputat), Lucian Feodorov (deputat) și Francisc Tobă (în cazul căruia AUR face demersuri pentru invalidarea mandatului de deputat din cauza participării la reprimarea Revoluției din 1989).

Integral pe G4media.roComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.