Pandemia de coronavirus riscă să declanşeze o criză mondială a alimentelor, mai ales în regiunile sărace ale planetei, unde hrana şi alimentele de bază devin tot mai scumpe şi mai greu de obţinut, informează The Guardian.

„Lanţul de aprovizionare cu produse agroalimentare s-a redus din cauza COVID-19. Hrana a devenit mai scumpă şi, în unele regiuni, complet inaccesibilă. Aprovizionarea cu mâncare va fi o problemă mult mai complicată în 2021 comparativ cu 2020”, a declarat Agnes Kalibata, raportor special al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) şi fost ministru al Agriculturii din Rwanda.

Conform unui raport global privind crizele alimentare, 183 de milioane de persoane au fost încadrate „în situaţie de stres” – la un pas de foamete acută şi cu riscul de a ajunge într-o situaţie de criză sau într-o stare mai gravă, în cazul confruntării cu un şoc sau un factor stresant, precum pandemia de COVID-19.

Integral pe Digi24Comentarii

v Daca agricultura tarii noastre depinde de cei din vest, este probabil sa avem o criza alimentara. Altfel se zicea ca Romania poate hranii jumatate de Europa. Acuma avind ba gripa aviara, ba pesta porcina ba boala vacii nebune, ba ca nu avem colectivizare (sau macar asociatii) este posibil sa avem foamete mai ales ca toti taranii au fugit la oras, iar cei care au ramas nu vor sa munceasca nimic, nici pe banii buni, nici in curtile lor, asteptind si traind dindiverse ajutoare..

16 februarie 2021 23:52

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.