Încălzirea globală este reală și nu dă semne de încetinire, atrag atenția meteorologii. 2020 a fost unul dintre cei mai călduroși ani de când se fac înregistrări, iar ianuarie 2021 a fost a 433-a lună consecutivă cu temperaturi peste media secolului trecut.

Bogdan Antonescu, expert în fenomene meteo extreme, a declarat la Digi24 că este importantă să se înțeleagă că schimbarea climatică nu înseamnă doar valuri de căldură, ci și episoade de vreme extremă iarna.

Potrivit expertului, schimbarea anotimpurilor va aduce în România mai multe fenomene meteo extreme vara, așa că vor fi mai multe tornade și mai multe inundații majore.

"Parcă lucrurile sunt date peste cap.

Schimbările climatice nu înseamnă că vom avea doar valuri de căldură și incendii de vegetație, ci și vreme extremă de iarnă.

Integral pe Digi24Comentarii

Domnul Bogdan spune lucruri trăsnite!!! Aparția acestor fenomene, adevărăt neobișnuite zonei noastre, te duce cu mintea și capul că se schimbă anotimpurile? Oare, nu cumva asistăm la schimbarea climei, atât în zona temperată (zona noastră) cât și pe întreg globul pământesc? Nu cumva asistăm la instalarea ”EFECTULUI DE SERĂ”? Domnul Bogdan știe foarte bine cum se manifestă efectul de seră - ne imaginăm o seră, în adevăratul sens al cuvântului, când afara e soare, cald și bine (t=33-37 grade C / 306,15-310,15 grade kelvin) în sera vor fi temperaturi =42-46 grade C / 315,15 - 319,15 grade kelvin. Când în atmosferă se vor înregistra temperaturi sub zero grade, fenomenul se va petrece după modelul prezentat mai sus, dar în sens invers. Concluzie: Per ansamblu asistăm la schimbarea climei pe întreg globul pământesc.

16 februarie 2021 13:35

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.