Demersul premierului de a tăia din sporurile bugetarilor a fost ucis din faşă de colegii din coaliţia de guvernare, care s-au împotrivit variantei unei ordonanţe de urgenţă şi au cerut pasarea responsabilităţii către Parlament. Şi pensiile speciale pun probleme celor patru partide, dat fiind că nu există consens nici măcar privind cele ale parlamentarilor, ca să nu mai vorbim de ale aleşilor locali sau ale altor categorii.

Premierul Florin Cîţu a fost printre puţinii membri ai coaliţiei de guvernare care au susţinut că actuala putere ar trebui într-un timp cât mai scurt să reducă indemnizaţia de hrană pentru bugetari şi să fie tăiate mai multe sporuri considerate nejustificate, potrivit unor surse politice din echipa şefului Guvernului. Însă punctul de vedere al premierului Florin Cîţu nu a fost împărtăşit şi de liderii coaliţiei, Ludovic Orban şi Dan Barna pronunţându-se clar împotriva adoptării unei ordonanţe de urgenţă prin care să fie tăiate sporuri.

„În ceea ce priveşte reforma în domeniul sporurilor, ea va fi făcută odată cu adoptarea legii salarizării. Cred că trebuie o analiză serioasă a sporurilor, unele nu-şi au justificarea. Problema e că pe lângă revizuirea legislaţiei, e nevoie de revizuirea actelor secundare: hotărâri de Guvern, ordine de ministru. Chestiunile acestea trebuie să facă parte dintr-un proiect serios elaborat de Ministerul Muncii şi printr-o consultare publică amplă, şi să fie păstrate sporurile cu justificare”, a declarat Ludovic Orban, marţi, şi a cerut public să nu fie făcut un ping-pong între Parlament şi Guvern pe tema eliminării sau reducerii sporurilor.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.