Există categorii de angajaţi plătiţi din bugetul statului care au sporuri de 85% din salariul de bază, a spus ministrul Muncii Raluca Turcan. Oficialul a făcut referire şi la salariile uriaşe din alte instituţii, precum cele de la ANRE şi ASF.

Nivelul sporurilor la ora actuală reprezintă 13% din totalul cheltuielilor salariale, însă sunt categorii ocupaţionale pentru care acest nivel se ridică la 85%, ceea ce este foarte mult, a declarat, miercuri, ministrul Muncii Raluca Turcan.

"Per total cheltuieli salariale în momentul de faţă nivelul sporurilor reprezintă 13%, din analizele noastre, ceea ce nu ar fi neapărat foarte mult, însă sunt categorii ocupaţionale salariale pentru care nivelul sporurilor reprezintă 85%, ceea ce este foarte mult. Rolul nostru ca Minister al Muncii este să ne uităm la ce raportare se fac salariile în plată. Aceste sporuri există în primul rând în sistemul de sănătate şi sistemul de justiţie. Acolo sunt aceste sporuri de 85% şi de aceea vă spun că nu putem să le tratăm cu uşurinţă pentru că vorbim de fapt de sporuri care completează veniturile celor din sănătate care acum au fost în prima linie a combaterii pandemiei.

Integral pe AdevărulComentarii

Pagubitu Si eu ,otelar mandria tarii,muncit in conditii grele si speciale,am tras dintr-un salariu obisnuit ,iar sporurile ne erau luate si date inapoi deabia dupa reovulatie in cuantum de 25 % toate cumulate ,si perfect justificate;pericol,noapte,toxicitate si fidelitate ,fiindca se mirau nemtii austriecii si frantzujii cand auzeau ca avem de la 20 de ani in sus vechime in turnatorie.La ei era marja de 5-maxim 10 ani ,timp in care siderurgistii isi faceau bani nu gluma dar apoi plecau ca isi pastrau sanatatea.Iar pensia ....asa cum stiti .Asta e dreptate?

18 februarie 2021 10:46

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.