Noi date sociologice reconfirmă faptul că ecosistemul informational românesc rămâne perturbat de narațiuni înșelătoare, distorsionate, conspiraționiste, în condițiile unei nevoi de informare cu privire la pandemie aflate la cote maxime. Datele comentate în acest material sunt obținute din sondajul „Percepția publică asupra vaccinării. Încrederea românilor în vaccinarea anti COVID19”, coordonat de think-tank-ul STRATEGIC Thinking Group.

Vrem să fim informați sau doar să avem iluzia că suntem informați?

Potrivit sondajului, consumul de știri s-a intensificat în timpul pandemiei de COVID-19, ca răspuns la caracterul exceptional al acesteia. În contextul specific al campaniei de vaccinare, această tendință se menține.

Integral pe GândulComentarii

Prin urmare ... raportul dintre românii informați și cei neinformați (70 contra 30) este unul nesperat de bun! Și nu uitați, prieteni, că termenul „teoria conspirației” a fost inventat de onorabila agentură hamericană CIA în 1964 pentru a-i discredita pe cei ce se îndoiesc de teoriile oficiale! Asta și face hautoarea țuțăreasă a acestui harticol care începe cu afirmația peremtorie că noile date sociologice ar reconfirma faptul că „ecosistemul informațional românesc rămâne perturbat de narațiuni înșelătoare (?!), distorsionate, conspiraționiste...” bla-bla-bla. Și o invit pe doamna țuțăreasă să se uite într-un dicționar (eventual DEX) și să observe că termenul de „ecosistem” se referă le ecologia mediului natural, inclusiv cel uman, și nu la lumea ideilor și abstracțiunilor. Deci „ecosistemul informațional românesc” este o prețiozitate de limbaj specifică semidocților.

22 februarie 2021 11:05

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.