Comerţul ambulant ilegal se desfăşura pe o plajă din în staţiunea Eforie Nord sub protecţia şefului Poliţiei, spun procurorii. Ei descriu modul în care „comercianţii” îl recompensau pe omul legii.

Comisarul Gabriel Cornel Coteanu, şeful Poliţiei Eforie, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită (17 acte materiale), instigare la fals în înscrisuri, favorizarea făptuitorului şi omisiunea sesizării.

Coteanu este acuzat că în sezonul estival 2019 şi 2020 (lunile iulie şi august) lua mită în zilele de luni şi joi de la persoane care se ocupau cu comerţ ilegal de produse pe plaja Belona din Eforie Nord. Procurorii spun că media şpăgii era de 600 de lei de fiecare dată. În schimbul banilor, comisarul le-ar fi oferit protecţie comercianţilor, pentru ca aceştia să nu fie prinşi şi amendaţi sau să ştie din timp când se va desfăşura vreun control în zona lor.

Şpaga provenea de la doi fraţi Roco Rivera Dumitru şi Geani Rivera Dumitru (din judeţul Olt) care aveau o reţea de vânzători ambulanţi (în special rude) pe plaja din Eforie Nord. Aceştia dădeau banii unui intermediar, Ştefan, iar acesta se vedea cu comisarul Coteanu lunea şi joia, spun procurorii DNA, în special în maşina acestuia unde-i lăsa plicul în portieră.

Integral pe AdevărulComentarii

nea corectu Ba mai e ceva curat si cinstit in tara asta?ma mai e ceva corect si nooormaaal?in afara de mine care am fost si sunt cinstit pana la prostie ,mai e careva ma corect si cinstit in toate?Ia ridicati mana sa va vad ma ?poate facem o asociatie ceva ,un partid,macar o gasca ma sa vedem ce e de facut ,ori luptam cu balaurul asta numit coruptie si ...de fapt daca spui ROMANIA ,le spui pe toate frate,ori hai sa ne hainim si noi sa fim toti la fel .

23 februarie 2021 10:13

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.