Bitcoin s-a devalorizat, după ce miliardarul Elon Musk, proprietarul Tesla, a afirmat weekendul trecut că preţurile criptomonedelor ”par ridicate”, transmite Reuters.

Bitcoin a scăzut luni cu peste 10%, la 51.993 de dolari pe unitate. La un anumit moment, bitcoin a scăzut sub nivelul de 50.000 de dolari pe unitate, la un minim al zilei de 47.700 de dolari pe unitate, potrivit datelor oferite de Coin Metrics.

Nu este clar ce a provocat scăderea de luni a bitcoin, însă analiştii fac referire la declaraţiile lui Elon Musk de sâmbătă, când a afirmat că preţurile bitcoin şi ether par exagerate.

Bitcoin a avansat duminică la peste 58.000 de dolari pe unitate, dar tendinţa ascendentă s-a inversat între timp. Fluctuaţiile de peste 10% ale preţului bitcoin nu sunt o raritate. În 2017, bitcoin a urcat la un moment dat la aproape 20.000 de dolari pe unitate, pentru ca în următorul an să piardă 80% din valoarea sa.

Integral pe AdevărulComentarii

Oltean bitcoin = cacealma din care putin se vor imbogati si foarte, foarte multi vor ramane cu buzele umflate, in loc de sperata imbogatire rapida. Un "Caritas" actual, dar de proportii si mai mari.

23 februarie 2021 12:51

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.