Banca Naţională a României anunţă scăderi de preţuri până în primăvara viitoare dar avertizează că am putea plăti mai mult pe produse şi servicii din vară.

Guvernatorul Mugur Isărescu susţine că este pentru prima dată în ultimii ani când inflaţia va fi mai mică decât s-a estimat iniţial ca urmare, preţurile alimentelor de bază vor continua să scadă până în prima parte a anului viitor.

Senatorul Dan Voiculescu i-a propus lui şefului delegaţiei FMI în România, Jeffrey Franks să susţină reducerea TVA la alimentele de bază, ceea ce va aduce un miliard de euro la bugetul de stat: "Această măsură asigură efecte benefice multiple: diminuează evaziunea fiscală, asigură venituri suplimentare la buget, încurajează consumul şi stimulează producţia internă. Aşadar, echilibrăm bugetul şi creştem nivelul de trai al categoriilor vulnerabile" a propus senatorul Dan Voiculescu.

Calculele românilor diferă însă de cele ale băncii centrale. Tot mai mulţi oameni se plâng că salariile şi pensiile nu le ma ajung de la o lună la alta.

Potrivit calculelor BNR, până la sfârşitul anului, singurele produse ale căror preţuri vor creşte sunt legumele şi fructele.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.