Ministrul Muncii Raluca Turcan a spus că la Minister există mai multe variante pentru eliminarea pensiilor speciale și că acestea vor fi puse la dispoziția grupului de lucru constituit în acest sens la nivelul coaliției de guvernare.

Ministrul Muncii susține că în România sunt aproximativ 9.600 de beneficiari de pensii speciale, care au pensii, în medie, de 9.500 de lei.

"Avem șase alte legi speciale, cu excepția celor ocupaționale din sectorul de apărare și ordine publică, unde există inechități destul de mari și aici mi-aș dori să văd acțiunea politică parlamentară a tuturor celor care s-au concentrat pe pensiile parlamentarilor, pentru că avem aproximativ 9.600 de beneficiari de pensii speciale care au pensia medie de aproximativ 9.500 de lei, în timp ce 4,9 milioane de pensionari din sistemul public de pensie au o pensie medie de 1.500 de lei.

Dintre aceștia, aproximativ 2,5 milioane trăiesc sub pensia medie", a declarat astăzi Raluca Turcan.

Aceasta a spus că la nivelul coaliției s-a constituit un grup de lucru pentru eliminarea pensiilor speciale.

"Noi vom la dipoziție cîâteva variante de abordare a pensiilor speciale, însă ține de votul Parlamentului, pentru că lucruul acesta se face prin proiect de lege, dezbatere parlamentară și mi-aș dori să se întâmple cât mai repede. (...)

La nivelul coaliției s-a anunțat un grup de lucru pe pensii speciale și în acest grup de lucru noi vom trimite variantele făcute de minister", a mai spus Raluca Turcan.


Comentarii

ABCD pt. 9:57 cu marfa slaba : confuzie nu se face intre "rivolutionari" 4 milioane de amante, cuscri, nasi, frati, vecini, amici de pahar, partide, ONG-uri, cu patalamale frauduloase date de Secretariatul de Stat bugetar - de 32 ani au secat Bugetul Romaniei - sunt o tagma 4 milioane. Iar judecatorii sunt alta categorie, in nr. cat a zis Turcanu. Ultimii, primesc niste pensii deabia din 2006, in timp ce "rivolutionarii" 4 milioane primesc de 32 ani, plus terenuri, spatii comerciale, gratuitati de-ti sta mintea-n loc.

28 februarie 2021 10:24

Marfa slaba chiar de tot Cucoana ministereasa instalata in mod nedrept pe aceasta functie, daca nu credeti intrebati-l pe Dl Orban ca el a invatat la Metematici speciale ce este aceea Statistica Matematica. Facti bine si calculati functie de cei ce-a murit cati bani ati economisit la pensii, ca tot va place sa va jucati cu "focul" adica cu numerele. Luati la mana asa zisii revolutionari magistrati cu pensii si sporuri nesimptie si catanele care n-au pus mana pe arma niciodata. La munca cucoana ca de aceea sunteti sluguta noastra, nu stiu pana cand

28 februarie 2021 9:57

ABCD Afacerea cu "revolutionarii" astia, a ajuns o escrocherie de proportii la Bugetul Tarii, platiti cu pensii si indemnizatii, terenuri si spatii comerciale, gratuitati de-ti sta mintea-n loc, sunt 3-4 milioane de membri din partide, amante, frati, surori, nasi, cuscrii, amici de pahar, cadorisiti fraudulos de Secretaritul de Stat bugetar, cu patalamale de "rivolutionari". Guvernul PNL/USR si Parlamentul majoritar, trebuie si poate sa dispuna ABROGAREA urgenta a Legii cu "revolutionarii" clocita de Iliescu si Roman. Dna. Ministru Turcan sa publice si numarul fix de "rivolutionari" abonati la indemnizatii si pensii, precum si anul cand escrocii astia, au primit patalamalele de la Secretariatul ala cu "rivolutionarii".

28 februarie 2021 7:46

Minciuni lansate de molusca de ministareasa. Ministareasa sa zica clar le taie pensiile suplimentare magistratilor sau nu. Restul sunt prafuri. Are sau n-are curajul sa o faca.

27 februarie 2021 20:47

noi Guvernul PNL/USR si Parlamentul majoritar PNL/USR trebuie si poate - asa cum a facut pt alte pensii si avantaje, sa voteze ABROGAREA Legii "revolutionarilor" cu pensii, indemnizatii, gratuitati pt 3-4 milioane de nasi, cumnati, frati, amante, amici de pahar, membrii de partide, care seaca Bugetul de 32 ani, si nu se mai termina, se inmultesc ca gandacii. Recompense banesti numai pt urmasii directi ai celor impuscati sau ucisi in 89'- acum sunt la 2 m sub pamant. Cine sunt escrocii de-si zic "revolutionari", ce fac ei, unde sunt ei ?! Avem un Stat de Drept cu Politie, Armata, SRI, Jandarmerie, Justitie, fara escrocii "revolutionari"

27 februarie 2021 17:59

ion In 1989, "revolutionarii" erau in numar de cateva sute, azi, dupa 32 de ani, escrocii astia au ajuns la 3-4 milioane, deoarece Secretariatul de Stat (bugetar) cadoriseste fraudulos si lunar/anual, patalamale de "revolutionar" -cu indemnizatii, pensii, gratuitati strigatoare la cer - membrilor din partide, amicilor, amantelor, nasilor, finilor, fratilor, surorilor, etc. care seaca Bugetul Tarii - adica taxele si impozitele noastre. Afacerea cu "revolutionarii" astia, a ajuns o escrocherie de proportii la Bugetul Tarii. Guvernul PNL/USR si Parlamentul majoritar, trebuie si poate sa ABROGE urgent Legea cu "revolutionarii" clocita de Iliescu si Roman.

27 februarie 2021 17:23

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.