Cetăţenii din categoria „populaţie generală”, care intră în etapa a III-a de vaccinare, se vor putea înscrie de la jumătatea lunii pe plaforma de imunizare pe lista de aşteptare, iar la eliberarea unor locuri vor fi programaţi efectiv pentru vaccinare

Populaţia generală se va putea înscrie la vaccinare din data de 15 martie, a anunţat coordonatorul campaniei de imunizare împotriva COVID-19, colonelul Valeriu Gheorghiţă. Programarea se va face în doi paşi, în funcţie de centrul de vaccinare ales şi de disponibilitatea serului, la momentul respectiv. Practic, imunizarea efectivă a celor din categoria „populaţie generală” va putea începe din 1 aprilie.

„Lista de aşteptare va fi disponibilă pe platformă din data de 15 martie. Într-adevăr, prin operaţionalizarea listei de aşteptare, fiecare persoană va avea posibilitatea să opteze pentru un centru de vaccinare, va putea vizualiza câte persoane se află în faţă şi astfel poate estima şi momentul în care ar putea fi vaccinată. De ce am amânat această operaţionalizare a listei de aşteptare? Pentru că ne-am dorit, practic, să putem activa toate centrele de vaccinare, cele peste 750 de centre de vaccinare prevăzute în actuala campanie de vaccinare, tocmai pentru a da posibilitatea persoanelor să opteze pentru unul dintre aceste centre. Dacă operaţionalizam lista de aşteptare mai devreme de a pune în activitate aceste centre de vaccinare, reduceam foarte mult din opţiunile pentru care o persoană ar fi putut să dorească să opteze. Ori, din acest punct de vedere, cred că din 15 martie această listă va fi disponibilă şi fiecare persoană care doreşte să se vaccineze o poate accesa înscriindu-se pe această listă. Trebuie să ţinem cont de un aspect – după ce va deveni disponibilă această listă de aşteptare, programarea efectivă, adică ocuparea unui loc în platformă, se va efectua doar din această listă de aşteptare. Practic, nu vor mai exista persoane care se vor programa direct pe un loc liber pentru că platforma va avea această primă opţiune, de a notifica în prima etapă persoanele care sunt în lista de aşteptare. Se aşteaptă 24 de ore pentru confirmarea programării din partea persoanelor notificate şi abia apoi, dacă nu se ocupă toate locurile, vor fi vizualizate de către ceilalţi”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.