Medicii de familie admit că unii dintre ei au refuzat să își programeze pacienții la vaccinarea împotriva COVID-19 și recomandă "utilizarea celorlalte 6 modalități de programare" la vaccinarea împotriva COVID-19, nu prin medicul de familie, motivând că celelalte modalități de programare ar fi "mai rapide".

"Rolul medicului de familie este să îngrijească din punct de vedere medical pacienții. Pentru activitățile administrative de tip programare la vaccin în centrele de vaccinare anti-COVID recomandăm utilizarea celorlalte șase modalități de programare", arată Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie.

Reprezentanții medicilor de familie amintesc că există "7 modalități" de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 și le recomandă românilor să le folosească pe celelalte 6:

* prin call center, la numărul unic 021.414.44.25,
* individual, prin platforma online
* prin aparținători, prin platforma online
* prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor,
* prin intermediul medicului de familie,
* prin intermediul medicului curant (medic de orice specialitate, din sistemul public sau privat, cu aviz anual de liberă practică eliberat de Colegiul Medicilor din România),
* prin angajator, pentru personalul "esențial".

Integral pe HotnewsComentarii

Tupeu, nu alta ! "Medicii de familie admit ca unii dintre ei au refuzat sa isi programeze pacientii la vaccinare".Total GRESIT ! Corect ar fi sa se recunoasca ca doar o infima minoritate( daca ea exista ) a medicilor de familie s-au angajat sa-si programeze pacientii.Mai mult,se feresc ca dracul de tamaie sa consulte pacientii, multumindu-se sa prescrie la repezeala doar medicamentele celor cu boli cronice.Pacientul e intrebat de ce medicamente are nevoie si...gata consultatia !Se pare ca pandemia e raiul medicilor de familie.Sa fim deriosi,la ora actuala medicul de familie beneficiaza de o "vacanta".

2 martie 2021 14:11

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.