Marți dimineață s-au reluat în Parlament discuțiile pe marginea Bugetului pentru acest an. Marea problemă a acestui buget național este dată de faptul că majoritatea consistentă a banilor care intră în vistieria Statului se duce pe așa numitele ”cheltuieli rigide”: salarii și pensii.

HotNews a organizat luni o primă masă rotundă pe tema Bugetului, în care am abordat mai multe alte teme: cât de mare e datoria publică și până unde ne putem îndatora?, sunt prea mari salariile din sectorul public?, cum s-ar putea face o reformă a administrației?, care sunt punctele forte și vulnerabilitățile bugetului? ș.a.

Au răspuns invitației Florian Libocor, economist șef al BRD-GSG, Mihai Copaciu, director adjunct la Direcţia de modelare şi prognoze macroeconomice din Banca Naţională a României, Laurian Lungu, co-fondator Consilium Policy Advisers Group și Ionuț Dumitru, econimist-șef al Raiffeisen Bank.

Integral pe HotnewsComentarii

Plecat Romania are probleme mari, suntem ultima pe Europa la capitolul productivitate, inovativitate, număr de patente și invenții per milionul de locuitori, și avem un mediu antreprenorial atât de ostil încât nu merita nici măcar să încerci ceva . Ultimii din Europa ..nu era atât de grav daca Europa nu era absolut shit comparat cu US sau China. Este că și cum ai fi cel mai prost din clasa dar clasa este deja ticsită cu repetenți. Romania chiar nu are perspective. O populație în scădere, hartuita de stat cu formulare și hârtii sa nu mai zicem de taxe, care nu are nici posibilitatea nici capacitatea de a depăși stagiul de consumator. Nimic major,nimic semnificativ, nimic revoluționar. Turn off the lights...

2 martie 2021 12:06

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.