Mare atenție, o dietă corespunzătoare ne ajută în proporție de 25% să reglăm un colesterol crescut. Procent care nu este deloc de neglijat într-o astfel de situație. Însă medicii trag un semnal de alarmă cu privire la valorile crescute de colesterol și dieta pe care o urmăm.

”Colesterolul face parte din grăsimile care circula în sângele nostru și nu putem exista fără el pentru că e în strânsă legatură cu ficatul. Din valorile pe care noi le găsim în sânge atunci când facem analiza de colesterol, cea mai mare parte se datorează moștenirii genetice, astfel încât nu putem infuența foarte mult valoarea lui prin regimul alimentar. Ne putem aștepta la maxim 25%, daca ținem un regim foarte sever”, a spus medicul Sandra Alexiu, la Antena 3.

Printre cele mai întâlnite probleme cauzate de un colesterol mărit se numără accidentele vasculare cerebrale și infarctul.

Cât colesterol este într-un ou?
De multe ori un colesterol crescut se asocia și cu un consum mare de ouă. AHA precizează că un ou mare conține 186 mg de colesterol. Un articol din revista Nutrition lărgește valoarea, explicând că un ou poate conține 141-234 mg de colesterol.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.