Val de controale în Valea Jiului. La Mina Lupeni, unde au fost proteste de amploare în subteran, la care au luat parte sute de mineri, se află acum şi Corpul de control al Ministrului Energiei şi o echipă de la Complexul Energetic Hunedoara.

În Valea Jiului, sunt controale peste controale. Ministrul Energiei, Virgil Popescu și-a trimis corpul de Control la Complexului Energetic Hunedoara. De cealaltă parte, Complexul Energetic Hunedoara și-a trimis corpul de control la Exploatarea Minieră Lupeni.

Ultima echipă a coborât în subteran să verifice dacă toți minerii sunt la lucru. În ultimele zile, conducerea companiei acuză minerii că sunt pontați fictiv.

Minerii se așteptau că aceste echipe să verifice de ce s-au întârziat salariile, de ce nu au primit echipamente de lucru sau unelte pentru a scoate cărbunele din pământ. Dar nu acestea au fost aspectele verificate.

Și Ministrul Virgil Popescu și conducerea companiei vor să afle dacă există mineri pontați fictiv. Asta după ce au existat mai multe sesizări conform cărora unii mineri au fost angajați fictiv.

În timp ce echipa de la minister verifică documentele companiei, echipa de control trimisă de companie verifică galeriile din subteran pentru a face prezența minerilor aflați la lucru.

Concluziile celor două echipe vor fi comunicate în zilele care urmează.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.